9 wybitnych szefów kuchni z Lublina, regionu i kraju zmierzy się w tegorocznym konkursie „Good Chef”.
Ich zadaniem będzie przygotować danie obiadowe, nawiązujące do idei 14 edycji Europejskiego Festiwalu Smaku „Anioły i ogrody” oraz przekonać sędziów, że Lubelskie to prawdziwe jedzenie.
Szefowie kuchni startujący w konkursie Good Chef 2021 muszą korzystać z produktów regionalnych z Lubelszczyzny. Każdy z zawodników przygotowuje godzinny pokaz na Scenie Smaku. Każdego dnia, od piątku do niedzieli na Scenie Smaku zaprezentuje się trzech zawodników. Potrawy oceni profesjonalne jury. Także w tym roku na scenie pojawi się Kamila Ścibiorek, podkomisarz Paulina z serialu „Sprawiedliwi” Wydział Kryminalny.
Celem nadrzędnym konkursu jest promocja gospodarcza Województwa Lubelskiego. Młodzi, zdolni szefowie kuchni poznają historię regionalnej kuchni, wykorzystują produkty regionalne, są ambasadorami regionu, który cieszy się coraz większym zainteresowaniem turystów z Polski i zagranicy oraz firm, zajmujących się organizacja turystyki kulinarnej.
Fundatorem nagród w konkursie Good Chef 2020 jest Mirosława Gałan, prezes firmy Multifrigo oraz oraz SPOMLEK.