Sofia Ennaoui i Jasiek Kuroń

Sofia Ennaoui i Jasiek Kuroń na Scenie Smaku

Ona zachwyca wynikami i egzotyczną urodą. On świetnie gotuje antenie Dzień Dobry TVN. Razem pogotują w sobotę 10 września o 19.30 na Scenie Smaku. Po pokazie pamiątkowe zdjęcia.

Choć jest bardzo zajęta i na codzień służy w Centrum Szkolenia Wojsk Inżynieryjnych i Chemicznych we Wrocławiu, to Sofia Ennaoui, gwiazda Sekcji lekkoatletycznej KU AZS UMCS Lublin przyjęła zaproszenie do udziału w Europejskim Festiwalu Smaku. Rekordzistka Polski na 1000 metrów zachwyca wynikami i egzotyczną urodą. Ostatnio powiększyła swój dorobek w karierze o kolejny medal, bo sięgnęła po brąz w biegu na 1500 metrów. – Dla mnie ten brąz znaczy w tym momencie tyle samo, co złoty medal. To symbol ciężkiej pracy, wiary, wielu wyrzeczeń, ogromnej woli walki i miłości do mojej ukochanej dyscypliny sportu. Jestem z siebie szalenie dumna, tak po prostu – napisała na swoim profilu Sofia Ennaoui. 

Czy Zosia, córka Polski i Marokańczyka dobrze gotuje? – Sprawdzimy – mówi Jasiek Kuroń, który jest kulinarną gwiazdą 14 edycji Europejskiego Festiwalu Smaku. – Gotuję, bo nic innego nie sprawia mi tak wielkiej frajdy w życiu. Uczyłem się gotować m.in. w szkole kulinarnej Le Cordon Bleu w Londynie oraz od szefów kuchni m.in. w Hiszpanii, Portugalii i Francji – pisze na swoje stronie internetowej: kuron.com – co ugotują razem? – Ogrody na talerzach, bo to kulinarny motyw przewodni 14 edycji Europejskiego Festiwalu Smaku. Jestem autorem książki „Sprytna Kuchnia czyli Kulinarna ekonomia” – niemarnowanie jedzenia oraz zero waste to mój konik. Przepisy traktuję, jak osobiste wyzwania – szukam najlepszych rozwiązań, najlepszych składników, najsmaczniejszych pomysłów. Tak będzie w Lublinie.